søndag den 15. september 2013

Efterårsroulade med rosiner og æbler

 
 
Efteråret er over os, og vi har mærket det på den måde at Søren har været syg hele ugen så jeg syntes han skulle forkæles lidt ekstra en aften - her med hjemmelavet efterårsroulade, varm kakao og levende lys. Så må det regne og blæse ligeså tosset det vil udenfor.
 
Kagen er fra Amo Den Store Bagebog 3:
 
 
Dej: 300g hvedemel, 50g gær, ca 1. dl mælk, 1 spsk sukker, ½ tsk salt, 1 æg, 100g blødt smør
Fyld: 100g blødt smør, 100g brun farin, ½ spsk kanel, 3 æbler, 75g rosiner
Glasur: 100g flormelis, 1 spsk vand
  1. . opløs gæren i lunkent mælk, og tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør
  2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Sæt den til hævning lunt og tildækket, ca. 30min.
  3. Rør blødt smør, brun farin og kanel sammen. Rul dejen ud til en stor firkant. Smør fyldet ud over dejen og drys med æbler og rosiner - og rul dejen sammen til en roulade.
  4. Lad dejen hæve lunt ca. 15 min.
Bagetid: ca. 20-25min midt i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180)
Glasur: flormelis og vand røres sammen og smøres på rouladen når den er næsten hel kold.
 
 


 
 
 
 


 
 I går lørdag var vi til familiefødselsdag og i den anledning kunne vi lige få brugt "festtøjet" - læg mærke til den butterfly Viktor har på - det er mormor som har lavet den (har blogget om den tidligere), og nu har vi bestilt den i flere farver og sågar en til Søren også:)
 


 
En ny travl uge venter os - men først skal vi lige nyde resten af søndagen:)
 

4 kommentarer:

  1. Rigtig lækker forkælelsesmad til ham Søren, håber det hjalp ham til at blive rask. Viktor er en værre charmetrold med den butterfly - jeg skal gerne hækle nogle flere, både til den store og lille dreng!!!

    SvarSlet
  2. Han blev i hvert fald glad - og det gjorde Keld og Grethe vist også da de fik et stykke:)Vi får meget ros for den butterfly og glæder os allerede til at se den nye kollektion;)

    SvarSlet
  3. Hej Ane.
    Det er en rigtig fin blog du har, med nogle gode billeder.
    Og sikke en dejlig opskrift. Og den passer lige til det triste og kolde vejr, som vi har nu her. Jeg vil nok tilføje lidt hakkede nødder i min version. Kan den fryses ned uden at miste for meget smag?
    Mvh. Malene

    SvarSlet
  4. Hej Malene - undskyld det sene svar. Da indholdet er friske æbler og rosiner, vil jeg mene at den sagtens kan fryses. Men jeg har faktisk ikke prøvet. God idé med hakkede nødder - det gode ved denne opskrift er, at man kan eksperimentere lidt med hvad man kan lide. F.eks. tror jeg også den vil være god med hakket mørk chokolade:) Pøj pøj med bagningen:)

    SvarSlet