søndag den 7. juli 2013

Italiensk kryddersmør med pinjekerner, saltbagte kartofler og hakkedrenge

 
Forleden spiste vi aftensmad med nogle gode venner - grundet en presset hverdag kunne vi hjælpe hinanden med maden. Det var dejlig nemt og på den måde kan man jo have gæster hele tiden:)
 
 
Jeg lavede en italiensk kryddersmør med pinjekerner. Den kan varmt anbefales. Pinjekernerne tørristes og køles af.

En hel potte basilikumsblade hakkes


Begge deles vendes med hvidløg, salt og peber i 250g  blødt smør. Det bliver en ordentlig portion men det kan selvfølgelig fryses i portioner, og så er der smør til bøfferne hen over sommeren.

Der til fik vi saltbagte kartofler - der gik 800g groft salt til en pose kartofler 1,5kg og frisk timian fordelt i fadet.

Det hele kommes i ovnen en times tid alt afhængig af størrelsen på kartoflerne.

Min søde veninde Simone medbragte en lækker spidskålsalat: 1 spidskål, 3-4 æbler (tilpas søde/syrlige), dressing af 500ml creme fraice 9%, salt, 1,5-2 spsk. akacie  honning (
smag til om den er sød nok) blandes i spidskål og æbler. Inden servering tilsættes caswey nødder (gerne saltede). Ihh den var bare SÅ go' og sommerlig:)

Hakkebøfferne er "Pedersens" familiehemmelighed, men jeg kan afsløre at der bl.a. er cognac i;)

Vi sluttede festmåltidet af med Simones lækre Tiramisu - ja den dessert går man jo aldrig galt i byen med!
 
Skøn aften med god mad - og vigtigst et dejligt selskab. Håber nogle fandt lidt inspiration, måske til ugens madplan - nu er der jo endelig grillvejr!:)

1 kommentar:

  1. Super-lækker salat. Tak fordi du delte opskriften.

    SvarSlet