torsdag den 20. februar 2014

Nem gæstemad med crispy kyllinge-lårbasser og flø'e kartofler

Sidste fredag havde vi vores gode venner og naboer på besøg til hygge og god mad. Maden skulle være nem at tilberede og ikke for dyr, da vi har holdt rigeligt med fødselsdage denne måned - og derfor et madbudget der boomer en smule. Men gå aldrig ned på god mad - så jeg kunne som altid ikke styre mig og endte med at lave rigeligt.


Forret/snack grissini og grønt med artiskokcreme (en dåse artiskokker blendet med hvidløg, lidt citron, salt og peber, olivenolie og tilsat lidt cremefraiche)
 
Vi skulle have sprøde kyllingelår - både kylling og rødt kød har godt af at marinere i kærnemælk. Enzymerne gør at man får det møreste kød som næsten falder helt af benene. Kødet marineres 8 timer ca.

Efterfølgende tørres kærnemælken af, kyllingelårerne vendes i honning, salt og peber, revet parmesan og knuste cornflakes.

De steges ved 180g varmluft ca. 45min og sikke et skønt syn der venter - lige til at sætte tænderne i!

Vores jævnaldrende drenge formår altid at råhygge - og de værdsætter, ligesom forældrene, også god mad:)

Hjemmebagte hvidløgssnegle - MUMS! 1, 2, 3 haps så er de væk. Fundet her:
 
Spidskålsalat med æble og cashewnødder til - derudover var der flø'e kartofler:)
 
Drengene holdt godt ud på aftenen, men krøb længere og længere ned - ja de sad sågar på gulvet og læste bøger til sidst:)
 
Til sidst vil jeg lige dele lidt kreativitet og det lykkedes mig endelig at komme igennem - jeg fortrød lidt at jeg gik i gang med selv at lave barnedåbsinvitationer. Selvom jeg kun skulle lave 6 stk så tog det en hulens masse tid - og jeg kørte helt død i det, så det blev skævt og jeg havde lim overalt. Ak ak..ja jeg er ikke god til sådan noget. Jeg har i hvert fald ikke tålmodigheden - men resultatet er jeg tilfreds med anyway.
 

 
 
God aften derude!

 

3 kommentarer:

  1. Det ligner helt sikkert lækkert OG børnevenligt mad. Det vil jeg prøve at lave snart. Har du en opskrift på den spidskålsalat med æbler og cashewnødder? Vi har lidt svært ved at få vores søn til at spise salat, men han elsker både nødder og æbler, så den salat skal helt sikkert prøves.

    SvarSlet
  2. Hej Jonas - ja det er nemlig meget børnevenligt mad. Jeg plejer snitte spidskålen fint. Æblerne skærer jeg i tern og drypper dem med en anelse citron så de ikke bliver brune. Dernæst blander jeg ca 2 spsk olivenolie med 1 spsk sirup (jeg brugte sidst hindbærsirup) og 3 spsk æblecidereddike, smager til med salt og peber og hælder det over kål og æbler. Cashewnødderne køber jeg saltet da det giver et fint modspil til sødmen fra de andre ting. Man kan jo også vælge andre nødder som peanuts, saltede mandler osv. God fornøjelse med madlavningen og tak fordi du skrev:)

    SvarSlet
  3. Det lyder også rigtigt lækkert med salaten - den skal også prøves snarrest. Mange tak for det uddybende svar.

    SvarSlet