onsdag den 9. januar 2013

Kyllingegullash med persilleyoghurtVi er ligesom mange andre startet januar med at tænke "nu skal vi saftsusme være sunde" - og det går rigtig godt!! - men spørg lige igen om 14 dage:)

Vi er ikke på udsultningskur men vi prøver at lave mad der indeholder mere grønt, vi spiser mindre portioner og hyggespiser ikke om aftenen (det stod hele juleferien nærmest på)

Her er et par af hverdagsretterne fra den sidste uges tid - disse retter er børnevenlige:

Kyllingegullash  med persilleyoghurt - nem ret og det smagte skønt med yoghurten (ellers havde det nok været lide kedeligt)

Opskriften er fra månedens Spis Bedre:
Antal personer: 4
Kogetid: 20min¨

600g kyllingebryst eller lårfilet
2 løg
2 fed hvidløg
3 røde peberfrugter
200g kartofler (man kan evt tilføje mere men så er det jo knapt så sundt)
1spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (gerne med chili - jeg undlod)
5dl vand
1½ spsk konc. kyllingefond
olivenolie
salt og peber

Persille yoghurt: 1 potte bredbladet persille (jeg brugte alm), 1 dl græsk yoghurt eller creme fraice 9%, salt og peber

Afpuds kyllingekødet og skær det i tern. Pik og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugten i tern, skræl kartoflerne og skær den i små tern. 
Brun kyllingekødet  i olivenolien i en gryde til det har fået farve ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og kartofler. Krydr med 1 tsk. salt. Tilsæt tomatpuré og brun yderligere et par minutter. Bring det i kog og tilsæt  hakkede tomater, kogende vand og kyllingefond. Lad koge ved middelvarme under låg til kartoflerne er møre ca. 20min. Krydr med salt og peber. 

Persilleyoghurten laves ved at hakke persillen fint og blende det med yoghurten med en stavblender. Krydr med salt og peber.
Drys persille over gullashen og server med yoghurt og brød. En klassiker med frikadeller (med squash) og ovenkartofler + råkost lavet af rødbede, gulerødder og hvidkål

Der ud over følger vi lidt af go'kuren på tv 2. Vi har i dag fået chili con carne der fra, lidt nyt var at opskriften indeholdt 1 flaske mørk øl - det smagte super godt. Go'kurens morgenmadsopskrifter kan også varmt anbefales. Hvorfor har jeg først lært skyr at kende nu?? Det er blevet yndlingsmorgenmad-produktet!

Viktor og jeg nyder godt af smoothies for tiden. Vi laver dem på soyamælk, banan og masser af frosne bær. MUMS!

Viktor går meget op i at øve at spise med gaffel for tiden. Det går super - og han nyder opmærksomheden fra sine forældre hvis han får hapset noget med gaflen. Ser bare her:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar