tirsdag den 27. august 2013

Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler

Her er det store bage uge. Søndag bagte jeg 6 squashkager til mine gamle kollegaer og borgere i Hobro. Jeg havde lånt noget udstyr til en vejfest - som betaling blev det kage, da de bliver så glade når man forkæler dem med kage:) I dag har jeg bagte hindbærtærte. Jeg skulle have haft besøg af en god veninde, men grundet sygdom aflyste hun - og så stod jeg med en masse ost og kage. Heldigvis er vores søde naboer i nr. 11 næsten altid frisk på en kop kaffe. Vi havde en hyggelig  eftermiddag på terrassen.

Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler (opskriften er fra en ældre udgave af magasinet Mad!)

 
Tid: 30min
Frysetid, bund: mindst 1 time.
Bagetid i alt: 35min
Antal personer: 8-10
  • 250g friske hindbær
  • 75g mandler
  • Mørdej: 100g blødt smør, 60g flormelis, 1 knivspids salt, 1 lille æg, 35g mandelmel, ca. 175g hvedemel, en tærteform, 24cm i diameter.
  • Chokoladeremonce: 175g marcipan, 80g fint rørsukker, 1 æg, 150g mælkechokolade
  • Til servering: 2½dl cremefraiche 18%    
  1.  Rør smør, flormelis og salt grundigt sammen. Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel og ælt forsigtigt dejen sammen, Dejen skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget. Tilsæt evt. en smule mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og beklæd tærteformen med dejen så den dækker bund og kanter. Stil tærtebunden i fryseren mindst 1 time.
  2. Tænd ovnen på 190 grader.
  3. Chokoladeremonce: riv marcipanen groft, og rør den sammen med rørsukker og æg. Smelt chokoladen over vandband og rør den sammen med marcipanblandingen til en jævn creme.
  4. Fordel chokolade remoncen oven på den kolde tærtebund og top med hindbær i et jævnt lag. Tryk dem lidt ned i remoncen.
  5. Bag tærten i ovnen 20min. Tag den ud og drys med hakkede mandler. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag yderligere 15 min. (min blev lidt mørk, så næste gang giver jeg nok kun 15 min første gang og 10 anden gang.
  6. Afkøl tærten let og server den lun med kold cremefraiche til.
 
 
 
 
Vi suger lige det sidste af sommeren til os - og nyder de nye havemøbler:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar