søndag den 14. oktober 2012

Weekendens 3-retters menu

 
Det har været en skøn weekend med besøg af gode venner både fredag og lørdag. Nu bliver vi altid budt på det dejligste mad hos vores naboer, så i fredags ville vi forkæle dem lidt ekstra.
 
Forretten bød på en lille tapas anretning: portobello svampe ristes kort på en pande og fyldes med mozerella, pesto, pinjekerner og et par basilikumsblade. Herefter kommer de i ovnen indtil de får en lidt gylden glød. Dadler vikles ind i bacon og ristes i ovnen ca 30 min ved 200 grader. Butterdejssnegle laves ved at rulle en plade butterdej ud og smøres med oliventapenade, hvorefter dejen rulles på langsiden og skæres ud som snegle - skal bages i ovnen ca 15 min ved 200 grader.
 
 
Hovedretten var en culotte Søren stegte i webergrillen. Her til fik vi kartofler i ovn, bønner stegt i hvidløg og vendes med sesam og citronsaft. Prikken over i'et var den hjemmelavede whiskeysovs, hvor der ikke var sparet på fedtet;)
 
50 g. margarine/ jeg brugte smør
3 tsk. koncentreret tomat puré
Saften fra stegen
1/4 l. piskefløde
3-4 spske whiskey
2 tsk. sukker
smagt til med salt og peber.

Margarinen smeltes og tilsættes tomat puré som lige skal koge op.
Derefter tilsættes fløden og resten af tingene derefter skal saucen bare lige koge 2-3 min ved svag varme. Husk at røre imens ellers er saucen ud over hele komfuret.
(Findes på grillguro.dk)
 
 
Desserten var skildpaddemousse med daimstykker og frisk frugt til. Lækkert og lidt nytænkende i forhold til den klassiske chokolademousse. Opskriften findes her: http://www.madmedhjertet.dk/2010/04/skildpaddemousse-med-daim.html
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar