2 hektiske uger er gået. Jeg har netop afsluttet min sidste praktik på pædagoguddannelsen, og haft meget at se til med at planlægge afslutning, købe forkælelsesgaver og bage til de sødeste kollegaer. Jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har fældet så mange tårer, som her den sidste uges tid - det er vemodigt at skulle forlade den bedste arbejdsplads!
Oven i dette, er vores lille guldklump blevet et år ældre - ja nu er han er 2 år...suk. Vi valgte at fejre ham nogle forskellige dage da vi efterhånden har en stor familie - og det kan være svært at samle folk midt i en sommerferie. Lørdag den 13. var vi i Djurs sommerland med Sørens familie - en rigtig hyggetur og vi fik fejret Viktor med medbragte pirogger, grove pandekager med laks og kage til kaffen.
Jeg kunne lige klemme min tykke mavse ned i en forlystelse eller 2:)
Oplagt "Peter plys" tema til en 2 års fødselsdag
Viktor og fætter Kasper på eventyr:)
Dejlig fødselsdagskage: Hvid brownie med appelsin og Rocky bars som er brownie med nødder, marshmallows og mørk chokolade.
Ugen efter startede forberedelserne til Viktors fødselsdag, på dagen den 18 juli. Jeg har været på arbejde hele ugen og måtte derfor lave mange af tingene i forvejen + jeg var heldig at få hjælp af min mor og søde veninde Lotte. Søren tog en ordentlig tjans hjemme med oprydning og rengøring hele ugen.
Jeg bagte cookies tirsdag aften og samlede dem onsdag aften med blødt vaniljeis (pssst Liddl har billig god liter-is. 2 liter 35kr!)
Rullede efterfølgende kanterne i hakkede nødder eller knuste M&M's
Efterfølgende blev de pakket ind i passende stykker bagepapir enkeltvis med et elastik omkring, og så i fryseren...wupti så er der "Ice cream cookie sandwiches"
Fødselsdagen startede med at sønnike skulle afprøve den nye seje cykel han havde fået af farmor og farfar. Lidt for stor endnu - men mega sej!
Efterfølgende blev fødselsdagskortet fra Oldemor læst mens morgenmaden blev indtaget
Viktor valgte jordbær servietterne som tema, den dreng ELSKER jordbær!
Min mor bagte dette lækre foccacia
Vi lavede kofta på spyd: oksefars med tahin, 5. krydderi, løg og bredbladet persille
Min mor medbragte salater, heraf var den ene den skønne spidskålsalat jeg har blogget om tidligere
Udover dette bød ta' selv bordet på kartofler i ovn, en mynte/persille dressing også med tahin, og mini pulled pork burgere (hjemmebagte boller og coleslaw til)
De yngste gæster og fødselaren (længst til højre) nød at sidde ved et bord i børnehøjde:)
Desserten var hjemmelavet Banana Split Cup Cakes
Ice cream cookie sandwiches
Danske jordbær og vandmelon
Og Rocky bars - jeg tør godt love at alle gæster var mætte da de tog hjem - der var rigeligt af alt maden:)
Børnene sluttede fødselsdagen af med nørderi og hygge i sofaen:)
Sikke nogle fantastiske dage - men nu er vi trætte, og modernemadmor holder lige en slags sommerferie uden de store gourmet-retter i ærmet her den næste uges tid. "Det nye Spis bedre" er der sågar ikke åbnet op for - det med madlavning og forberedelser kan også blive for meget for mig:)
Vender tilbage med ferie-blogging inden længe:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar