torsdag den 30. maj 2013

Rabarberkompot til den græske yoghurt


Jeg kan bare ikke spise havregryn til morgenmad hver dag - jeg går simpelthen død når jeg har spist det samme 3 morgener i træk. Jeg ved at for mange, er morgenmaden ikke et vigtigt måltid, så det skal bare overstås - sådan er det ikke for mig! Jeg skal have noget der giver et boost af energi, også fordi min søn på snart 2, stadig kan have urolige nætter - så dagen skal sættes i gang med manér.
 
Derfor elsker jeg denne årstid - det vælter frem med skønne frugter som melon, ferskner, bær, rabarber osv. Jeg fandt nogle flotte røde rabarber i Lidl forleden (ja desværre har jeg ingen plante i haven endnu - men det skal jeg da ha'!) og vidste straks at det skulle bruges til en kompot til min græske yoghurt. Det tog ingen tid at lave en aften, og siden har jeg fået en skøøøn morgenmad med en smag af sommer hver dag.

Rabarber vaskes og skæres i tern
 
Herefter kommes det i en gryde med sukker og vanilje - jeg tager det på øjemål men ca. 50g sukker til 150g rabarber og en kvart stang vanilje. Rabarberne koges blot 5-7 min og sættes derefter til afkøling. Koges det mere, bliver de meget bløde - jeg kan bedst lide der er lidt bid i:)
 


Uhm hvem har ikke lyst til sådan en omgang morgenmad - det ligner en dessert. Jeg fik rabarberkompot på græsk yoghurt 2%, med friske hindbær, jordbær og müsli ovenpå (du laver nemt din egen müsli ved at vende grofthakkede hasselnødder og havregryn i lidt sukker eller honning på en varm pande - man kan tilføje en masse andre nødder og kerner, lige hvad man kan lide)
 
Bon Appetit

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar