Uhm forleden lavede jeg den skønneste pære-pastinak suppe. Suppen havde en sødme fra pæren og pastinakken, men man kunne ikke rigtig smage pæren. Tilgengæld var det en rigtig god smagskombination med den salte persilleolie til. Opskriften er fra Spis Bedre.
Antal personer: 4
1løg
200g skrællet pastinak
2 pærer
8dl grønsagsboillion
1 laurbærblad
250ml madlavningsfløde
1 tsk brun farin
½tsk groft salt
friskkværnet peber
Persilleolie: 1spsk hakket persille
1/4dl olivenolie
1 knsp salt
25g grofthakkede valnøddekerner
Kom hakket løg, pastinak, kartoffel og pærer, skåret i mindre stykker, i en gryde. Tilsæt boullion og laurbær og bring det hele i kog. Lad det simre under låg 25min til grønsagerne er godt møre.
Fjern laurbærbladet og blend suppen med en stavblender.
Tilsæt fløde, kog og smag til med brun farin, salt og friskkværnet peber.
Persilleolie: blend persille og olivenolie til en grøn olie og smag til med en anelse salt,
Server suppen rygende varm med persilleolie og grofthakkede valnøddekerner på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar